T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / KIRIKHAN - 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu

Şehit Abdullah Tayyip Olçok Sınıfı

15 Temmuz gecesi vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmak için babası Erol Olçok'la birlikte köprüye koşan Abdullah Tayyip Olçok, 2 mermiyle vuruldu ve henüz 16 yaşında şehadete kavuştu. Lise öğrencisi Abdullah Tayyip, FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin en genç şehitlerinden biri oldu.

24 Haziran 1999'da İstanbul'da, ailesinin ilk evladı olarak dünyaya gelen Abdullah Tayyip Olçok, 2006 yılında Capitol İlköğretim Okulu'na başladı ve iki yıl sonra Özel Efdal İlköğretim Okulu'na devam etti. Lise hayatına 2013'te, Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi'nde adım attı. 2015'te ise Koşuyolu Özel Birey Temel Lisesi'ne geçiş yaptı. Hukuk okumak istediğini söyleyen Abdullah Tayyip, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanıyordu.

"Sen nereye, ben oraya"

Darbeci cuntaya karşı sokağa çıkan babası Erol Olçok'un 'evde kal' ısrarına aldırmayan Abdullah Tayyip Olçok, babasıyla omuz omuza direnmek, yan yana mücadele etmek için bir an bile tereddüt etmedi.

Erol Olçok, 15 Temmuz akşamı Altunizade'deki evinden dışarı çıkmak için hazırlandı. Oğlu Abdullah'a kardeşleriyle annesinin yanında kalmasını söyledi. Babasını dinlemeyen Abdullah, "Sen nereye ben oraya" dedi. Bunun üzerine baba ve oğul verecekleri kutlu mücadele için yola çıktı.

Ellerinde bayraklarla sokağa çıkan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip, önce Altunizade'ye gitti. Darbeye karşı sokağa çıkan kalabalığa sürekli moral veren babasının yanından bir an bile ayrılmadı. Kol kola kenetlenerek yürüyen gençlerin önünde Boğaziçi Köprüsüne yürüdü. Babası askerleri ikna etmeye çalıştı. İkna olmayacaklarını anladığı için de Abdullah Tayyip'i güvenli bir yere almak istedi. Ancak o sırada hain darbeciler Erol Olçok'a ateş etti. Babasına yardıma koşan Abdullah Tayyip ise 2 zırh delici mermiyle yere yığıldı. Abdullah Tayyip olay yerinde, babası Erol Olçok ise hastanede şehit düştü.09-03-202009-03-202009-03-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.03.2020 - Güncelleme: 15.04.2024 15:24 - Görüntülenme: 316
  Beğen | 1  kişi beğendi